slide eikonvn aplo

pontiki

ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ BLOGS ΚΑΙ ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ.by.zklimadiris

Χαρούμενες Γιορτές!


Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013

«Δούρειος Ιππος» για το κλείσιμο των ΤΕΙ ο Ηλείος Σωκράτης Καπλάνης...


Nεότερη ενημέρωση 16:30 Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλείας, Κώστας Νικολούτσος έκανε λόγο για «μικρόψυχη και ιδιοτελή απόφαση. Το ότι μένει μόνο ένα τμήμα στον Πύργο δεν είναι θετική εξέλιξη, διότι επί της ουσίας θέτει ενα αμφιβόλω την ύπαρξη και αυτού του τμήματος, διότι δεν μπορει να σταθεί ένα ΤΕΙ μόνο του. Ο σχεδιασμός είναι πρόχειρος και αφήνεις την Ηλεία εκτός ανωτάτης εκπαίδευσης, τη στιγμή που η Αχαΐα και η Αιτωλοακαρνανία παραμένουν ενισχυμένες.
«Δούρειος Ιππος» για το κλείσιμο των ΤΕΙ ο Ηλείος Σωκράτης Καπλάνης... (νεότερο 16:25) «Δούρειος Ιππος» για το κλείσιμο των ΤΕΙ ο Ηλείος Σωκράτης Καπλάνης... (νεότερο 16:25) Ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Χαράλαμπος Καφύρας εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκεια της τοπικής κοινωνίας για τον συγκεκριμένο σχεδιασμό ζητώντας άμεσα την σύγκλιση έκτακτου Περιφερειακού Συμβουλίου για τη δημιουργία κοινής πολιτικής γραμμής της Περιφέρειας απέναντι σε αυτό το σχέδιο «κόλαφο» όπως το χαρακτήρισε.
Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Πύργου Μάκης Παρασκευόπουλος, επεσήμανε πως «βρισκόμαστε μπροστά σε μια καθαρή συνωμοσία μετά το πλήγμα με την Ολυμπία Οδό που πιστεύω πως θα το ξεπεράσουμε» ενώ επέρριψε και ευθύνες σε παράγοντες του ΤΕΙ που τους διαμήνυσαν στη σημερινή συνάντηση πως τα τμήματα αυτά δεν πληρούσαν συγκεκριμένες προυποθέσεις.
Στις 18:00 είναι προγραμματισμενο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Πύργου στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο, στο οποίο θα παρευρεθεί και ο βουλευτής Ηλείας, Γιάννης Κουτσούκος.



Νεότερη ενημέρωση 14:25
Με τον αντιπεριφερειάρχη Γρηγόρη Αλεξόπουλο, τον πρόεδρο του περιφερειακού συμβουλίου Κώστα Καρπέτα συναντήθηκε η αντιπροσωπεία των Ηλείων, όπου αποφασίστηκε η συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής τη Δευτέρα, ενώ την Τρίτη έχει προγραμματιστεί συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας, Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο.


Την αντιπροσωπεία απαρτίζουν ο 
δήμαρχος Ηλιδας Γιάννης Λυμπέρης, ο δήμαρχος Πύργου Μάκης Παρασκευόπουλος, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κώστας Νικολούτσος και ο αντιπεριφερειάρχης Χαράλαμπος Καφύρας, ενω παρόντες και οι περιφερειακοί σύμβουλοι που εκλέγονται στην Ηλεία.



«Δούρειος Ιππος» αποδείχθηκε τελικά ο (Ηλείος στην καταγωγή) Σωκράτης Καπλάνης, πρόεδρος του ΑΤΕΙ Πατρών, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες του patrisnews, με δική του εισήγηση επήλθαν οι μεταβολές στα ΤΕΙ της Ηλείας.




«Πολεμική» ατμόσφαιρα στη συνάντηση των τοπικών αρχόντων της Ηλείας με τον πρόεδρο του ΤΕΙ Πατρών, Σωκράτη Καπλάνη και την αντιπρόεδρο των Περιφερειακών Ιδρυμάτων, Ηρα Αντωνοπούλου.


Η ηγεσία του ΑΤΕΙ Πατρών παραδέχθηκε εμμέσως πλην σαφώς ότι εισηγήθηκε τη μεταφορά των τμημάτων στην Πάτρα λόγω ανεπαρκούς προϋπολογισμού για τη χρηματοδότησή τους, καθώς σύμφωνα με τα λεγόμενά τους, τα τμήματα της Ηλείας δεν πληρούν ακαδημαϊκά-πανεπιστημιακά κριτήρια, συνεπώς μελλοντική αξιολόγηση θα επέφερε την κατάργησή τους. 
Ο δήμαρχος Πύργου, Μάκης Παρασκευόπουλος, ανταπάντησε ότι δεν υφίσταται ζήτημα οικονομικό, καθώς τα έξοδα τα πληρώνει ο δήμος Πύργου. 

Ο δήμαρχος Αμαλιάδας, Γιάννης Λυμπέρης εξέφρασε την απορία για την κατάργηση του ΤΕΙ της Αμαλιάδας, τη στιγμή που έχει επαρκείς υποδομές, σύμφωνα με παραδοχή και της κ.Αντωνοπούλου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: